LUXmedia contact button

ODDAJ POVPRAŠEVANJE

Postopek izdelave spletne strani pri LuxMedia

Vsakemu se poraja vprašanje, ko enkrat investira v oblikovanje spletne strani, kaj se nato dogaja. Torej kakšen je sploh postopek izdelave spletne strani?

Pa gremo lepo po vrsti. Imate pripravljen denar za izdelavo spletne strani, torej iščete ponudnika, ki vam bo vašo spletno stran tudi izdelal. Vaše želje so predvsem da bo spletna stran pregledna, lepa, funkcionalna ter da bo dosegala dobro uporabniško izkušnjo. Izdelava spletnih strani zajema kar nekaj korakov, ti koraki pa so med seboj soodvisni.

1. GRAFIČNA PODOBA SPLETNE STRANI


Izdelava spletnih strani poteka veliko hitreje, če s strani naročnika dobimo vpogled, kaj je naročniku všeč. Na podlagi želja grafični oblikovalec pripravi unikatno oblikovno predlogo spletne strani. Grafična predloga spletne strani zajema statičen pogled izgleda spletne strani, v katero so vključena naslednja poglavja spletne strani:

  • menijska struktura spletne strani
  • barvna shema
  • headerji/naslovne slike
  • bannerji na strani
  • zgradba landing page/a oz. zgradba naslovne strani
  • zgradba podstrani

V času oblikovanja spletne strani se sama struktura spletne strani ter izgled dopolnjujeta do zadnje končne verzije.

izdelava spletne strani vmesna

2. POTRDITEV OBLIKOVNE PREDLOGE VODI V RAZREZ GRAFIČNE/OBLIKOVNE PREDLOGE V html OZ. css KODO


Po potrditvi oblikovne predloge spletne strani gre le-ta v razrez. Izdelava spletnih strani s strani programerja vključuje uporabo najboljših orodij ter najnovejših tehnik. Predvideti je potrebno, da bo spletna stran tudi mobilno prilagojena ter tako pripravljena na resolucije ki so najbolj razširjene.
 

3. VSEBINA SPLETNE STRANI


Spletna stran je pri nas postavljena na pod domeno oz. testno domeno, kjer lahko naročnik ves čas spremlja potek izdelave spletne strani. V času izdelave spletne strani lahko naročnik sproti podaja komentarje, kaj še dodati od vsebine, slik...

V podjetju je pri nas vedno oseba, ki skrbi za nemoteno komunikacijo z naročnikom. Sam čas izdelave spletne strani je odvisen tudi od tega, kako hitro naročnik priskrbi vso gradivo, ki je potrebno za izdelavo in objavo spletne strani.

4. IZOBRAŽEVANJE CMS MINITRON


V našem podjetju uporabljamo CMS MINITRON, ki je orodje, s katerim se upravlja in ureja spletne strani. To je zaprto kodni sistem, ki naročniku omogoča kar se da enostavno uporabo in urejanje spletne strani.

Naročnika se v podjetju nauči celotnega postopka urejanja spletne strani ter se ga na takšen način v celoti pripravi na samostojno uporabo spletne strani. Skupaj gremo skozi postopek vstavljanja vsebine, od slik, tekstov ter preostalih sprememb na spletni strani, ki bi jih naročnik v prihodnje rad dodajal ali spreminjal.

5. OBJAVA SPLETNE STRANI


Temeljito analizo naredimo ob koncu izdelave spletne strani. Preverimo vse povezave, galerijo slik, kontaktni obrazec, delovanje postopa naročila v spletni trgovini in podobno. Spletno stran se prestavi oz. objavi na naročnikovi domeni.

6. OBISK NA SPLETNI STRANI


Ker pa nismo samo podjetje, ki naročniku zgolj izdela spletno stran, svetujemo tudi nadaljnjo pot, kako pridobiti na spletno stran čim več obiska ter posledično kupcev. Saj ni dovolj, da se spletna stran samo izdela, potrebno jo je tudi promovirati. Poznamo ogromno kanalov, kako povečati obisk na spletni strani, od Facebook oglaševanja do Google oglaševanja in SEO optimizacije spletnih strani. Kateri pristop izbrati pa je odvisno predvsem od storitev ter želja, kaj želi naročnik doseči.

Pokličite nas za nasvet, povabimo vas na kavico :)

Kavica?
Ikona kava
Facebook oglaševanje bottom

Zadnje reference

ODDAJ POVPRAŠEVANJE

Ikona skodelica kave
Sprejmete povabilo na kavo?
’’...pri nas kavica teče v potokih...’’

izdelava spletne strani slogan