LUXmedia contact button

ODDAJ POVPRAŠEVANJE

Koliko VSEBINE je najbolj primerno imeti na spletni strani?

Lahko bi rekli, da je pri izdelavi spletne strani skupaj ''spacati'' vsebino za spletno stran mačji kašelj. Pa je temu res tako? Premalo podjetij posveča dovolj pozornost vsebini spletne strani.

Zakaj je vsebina na spletni strani tako zelo pomembna? Lahko bi rekli, da je vsebina na spletni strani kraljica spletne strani. Smo v tistem predalu izdelovalcev spletnih strani, ki temu delu še vedno posvečajo veliko pozornosti. Strinjamo se, da vseh spletnih strani ne smemo enačiti.

Res je, da je vsaka spletna stran zgodba zase, vsaka ne potrebuje obilja vsebine, to velja predvsem za tiste spletne strani, ki spadajo v segment design-a. Tukaj so slike tiste, ki govorijo svojo zgodbo, pa vseeno morajo biti pravilno poimenovane, opisane. SEO optimizacija - optimizacija spletnih strani - google optimizacija - trije termini za enako delo z isto osnovo - VSEBINO, ki je dobra za spletne iskalnike če je dobra za uporabnika.

optimizacija spletne strani vmesna

Večji del spletnih strani spada v segment, kjer poudarjamo, da je vsebina spletne strani bistvenega pomena. Zadnjo besedo ima seveda naročnik, izvajalec pa je tisti, ki lahko naročnika dobro usmeri in mu svetuje.

ZAKAJ?


Vsak je sam svoje sreče kovač, prav tako je tudi pri podjetju. Vsak naročnik sam zase ve, kaj je bistvo, oziroma kaj je bit njihovega podjetja in tako bo vsebino za spletno stran najlažje in tudi najbolje spisal naročnik. Tukaj pa se velikokrat soočimo s problemi, ker s strani naročnika ni osebe, ki bi posedovala dovolj znanja ali časa, da bi pripravila kakovostno vsebino.

Uporabnika, ki je na spletni strani, se namreč prepriča ravno z vsebino, ki je na spletni strani. Od tega bo odvisno, ali spletna stran prepriča uporabnika v nadaljnjo brskanje in s tem se zadovolji uporabniško izkušnjo. Kvalitetna vsebina je torej tista, ki prepriča uporabnika da ostane dalj časa na spletni strani, prepriča pa ga tudi v to, da se še kdaj vrne, oziroma da opravi nakup v spletni trgovini.

Vsebina mora biti kvalitetno napisana, nanašati se mora na tematiko spletne strani, biti mora uporabniku razumljiva. Vsebino na spletni strani je potrebno občasno tudi osveževati, saj s tem podjetje izkaže ažurnost, spletni iskalniki pa tudi takšno spletno stran uvrstijo višje. Po domače rečeno, spletna stran živi in ne spi, kar imajo iskalniki zelo radi, zato je tudi vsebina osnova za SEO optimizacijo spletnih strani.

Dobra vsebina na spletni strani je nekaj, pravilno napisana vsebina za iskalnike pa je spet nekaj drugega. Za iskalnike so pomembne prave ključne besede ki so del vsebine spletne strani, prav tako pa so tudi del iskalnih izrazov, ki jih uporabniki vpišejo v iskalnike.

Vseeno s številom ključnih besed ni pametno pretiravati. Od 3% do 7% glede na vsebino je ok. Sicer pa, za naročnika je vedno dobrodošlo, ko piše vsebino za spletno stran, da se postavi v vlogo uporabnika.

  • Kaj bi želel sporočiti uporabniku
  • Da mu bo na najbolj enostaven način obrazložil bistvo

Z veseljem vam pri pripravi vsebine svetujemo pri nas. Kar pokličite nas.


Kavica?
Ikona kava
Facebook oglaševanje bottom

Zadnje reference

ODDAJ POVPRAŠEVANJE

Ikona skodelica kave
Sprejmete povabilo na kavo?
’’...pri nas kavica teče v potokih...’’

izdelava spletne strani slogan