LUXmedia contact button

ODDAJ POVPRAŠEVANJE

Kaj je CMS, ki je pomemben člen vsake spletne strani ali trgovine?

Veliko je tistih, ki jim je ta svet še vedno neznanka in sem spada tudi CMS sistem. Cms (Content Management System) je sistem za upravljanje vsebine na vaši spletni strani.

Zakaj bomo tokrat pisali o CMS sistemu (Content Management System)? Ker želimo, da naročnik dobi jasen vpogled in obrazložitev razlik med CMS sistemi. CMS je namenjen tistim, ki želijo sami urejati svojo spletno stran oz. spletno trgovino. S CMS sistemom uporabnik sam spreminja vsebino na spletni strani, kot tudi slike, dodaja podstrani, izdelke, ureja šifrante in drugo.

Na takšen način so uporabniki prepuščeni samemu sebi, kar je dejansko velik plus, saj ni potrebno za vsako spremembo klicati programerja, ki spremembo potem dodatno tudi zaračuna. Za upravljanje CMS sistema ni potrebno imeti programerskega znanja, ampak samo jasna navodila, ki jih dobite ob izdelavi spletne strani.
V večini primerov je dovolj že kratko izobraževanje uporabnika, za uporabnike nekoliko bolj obsežnih spletnih strani pa nekaj več, da obvladajo CMS sistem. Vsekakor pa smo vam vedno na voljo tudi preko telefona, kjer se sproti reši marsikatera težava.

1. Poznamo več vrst odprtokodnih CMS sistemov,

lahko so brezplačni ali plačljivi.

Za spletne strani so najbolj uporabljani sledeči CMS sistemi:

  • Joomla
  • WordPress
  • Drupal
  • Typo3

Za spletne trgovine so najbolj uporabljani sledeči CMS sistemi:

  • Magento
  • Joomla
  • WordPress
  • Drupal
 
Kaj pa uporabljamo pri nas? Zaprtokodni ali odprokodni sistem CMS?

Tisti, ki delujejo na področju spleta, vedo da je lasten zaprtokodni CMS sistem več kot pogoj za varno in funkcionalno bogato spletno stran ali spletno trgovino. Tudi naročniki vedno bolj zahtevajo višjo kakovost, ki jo nudi zaprtokodni CMS sistem, saj samo na takšen način lahko nudijo nemoteno delovanje spletne strani ali trgovine, ki je tudi nadgradljiva brez omejitev odprtokodnih modulov.

V zadnjem času je vedno več vdorov v spletne strani in tako bo tudi v prihodnje. Vedno več bo tega, da spletne strani ne bodo delovale in da se bo iz baze ukradlo podatke o strankah, poslovne podatke in podobno. Pri nas uporabljamo in-house CMS sistem, ki se imenuje MINITRON. Ta omogoča, da spletna stran ali spletna trgovina deluje nemoteno. Ne glede na velikost vašega podjetja in ne glede na dejavnost, s katero se ukvarjate, je CMS sistem Minitron idealen za nadzor in celovito vodenje vašega poslovanja.

Največja prednost uporabe zaprtokodnega CMS sistema Minitron je, da vedno veste, da ste varni, saj je razvojna ekipa v Sloveniji in dosegljiva za vaše želje in zahteve. Enostavno in hitro lahko do CMS sistema dostopate od kjerkoli in kadarkoli ter tako upravljate in nadzirate poslovanje vašega podjetja.

V Minitronu urejate in vzdržujete vašo spletno stran (CMS): urejate galerije, dodajate vsebino; nadzorujete poslovanje vašega podjetja (ERP) in upravljate odnose s strankami (CRM), kjer lahko svojim partnerjem tudi pošiljate obveščanja o vaših izdelkih in storitvah, novostih, akcijah. Celotni Minitron je v slovenskem jeziku, saj je slovenski produkt.

Zakaj bi razpršili vaše poslovanje, če imate lahko vse na enem mestu in dostopno 24/7 :)

2. UNIKATEN DESIGN


Ne misliti, da smo samovšečni, res pa je, da smo velikokrat deležni pohval, saj se vse spletne strani pri nas izrišejo na roko v Photoshopu/Illustratorju in gredo potem v razrez. Ne delamo po principu template-ov, ki se jih prenese iz spleta, ampak je po domače povedano vse iz glave. Že res, da se ideje iščejo na spletu, drugje, ampak ne delujemo po principu v naprej pripravljene predloge, kar je velik plus za naročnike, saj dobijo resnično unikaten izdelek.

3. POSODOBITVE


V današnjem času se splet spreminja skorajda dnevno. Orodja za samostojno izdelavo spletne strani ali odprtokodni sistemi, vam žal ne omogočajo vseh posodobitev (sploh varnostnih!), ki jih morate redno implementirati na spletno stran. Zato se za zagotavljanje varnosti spleta in doseganja boljše uporabniške izkušnje raje odločite za izdelavo spletne strani v zaprto kodnem CMS sistemu. Pri nas se vseh novosti, ki jih prinašajo posodobitve že zelo veselimo, saj jih spremljamo na dnevni ravni.

cms in erp minitron vmesna


4. SEO OPTIMIZACIJA SPLETNIH STRANI


Kaj sploh je SEO optimizacija spletnih strani? To je dejansko vstopnica za ves obisk, ki ga generirate na spleto stran. Se pravi po domače povedano, vaša spletna stran mora biti ''živa'' da privablja obiskovalce. Brez pomena je imeti spletno stran, če na njej ni obiska.

Osnovna SEO optimizacija spletne strani je pri nas ob izdelavi spletne strani že vključena. Na željo strank tudi svetujemo, kakšni so še prijemi, da pritegnejo čim več obiskovalcev na spletno stran ter si s tem zagotovijo vidnost in prepoznavnost ali pa jim SEO optimizacijo spletnih strani izvajamo mi.

5. VZDRŽEVANJE SPLETNE STRANI


Premalo se poudarja, da spletna stran ko je enkrat izdelana, nikoli ni resnično dokončana. Pa to ne misliti narobe, da ne bi bila pripravljena za objavo. Spletno stran je zaradi vseh novosti, ki se dogajajo na spletu, potrebno ves čas posodabljati. Samo tako lahko gre vaša spletna stran v koraku s časom.

Ne skrbite, pri vseh naštetih razlogih vam lahko pomagamo pri nas, samo pokličite nas, mi skuhamo kavico ter se o tem pogovorimo.


Kavica?
Ikona kava
Facebook oglaševanje bottom

Zadnje reference

ODDAJ POVPRAŠEVANJE

Ikona skodelica kave
Sprejmete povabilo na kavo?
’’...pri nas kavica teče v potokih...’’

izdelava spletne strani slogan