Spletne strani - Kako od ideje do realizacije spletne strani?

 

Vsak posel, sodelovanje se začne pri zamisli. Pri vsaki stvari si je priporočljivo začrtati jasne cilje, kaj želite doseči. Samo tako lahko uspešno pridete do cilja. Če sami nimate jasno začrtane ideje, kaj želite, bo tako vašemu oblikovalcu in projektnemu vodji še veliko težje celotni projekt izpeljati, saj sam ne pozna bistva vašega poslovanja. Dobro je pripraviti osnutek iz katerega se projekt gradi naprej. Dobro pripravljen načrt na začetku je lažja pot za oblikovalca, ki oblikuje spletno stran. V primeru da si premislite in želite samo spremembno strukture spletne strani na polovici izvedbe projekta, to terja od vas dodatne stroške in pa podaljša se tudi rok izvedbe vaše spletne strani. Svetujemo vam, da ste aktivno prisotni pri izdelavi strukture vaše spletne strani ali trgovine. 

 

NAČRT oz. IDEJNA ZASNOVA

Sam proces izdelave lahko bistveno pospešite, če se v sam proces izdelave tudi sami aktivno vključite. Pripravite si strukturo, postavitev in vsebino. Sami najbolje poznate bistvo vaših storitev in na splošno bistvo vašega podjetja. Največji problem pri izdelavi spletnih strani je vedno vsebina. Vsebina se ne bo napisala sama, napisati jo morate vi. Tako kot smo mi strokovnjaki na področju naših storitev in vemo kaj pisati o naših storitvah, saj jih pozamo v dno duše, tako ste vi strokovnjak na področju vaših storitev in mi ne moremo pisati vsebine za vas.

Zakaj: ker ne bomo nikoli zadeli bistva, kaj ste želeli povedati vašim potencialnim partnerjem. Zato si vzemite čas pri vsebini in jo napišite s svojimi besedami, ne kopirajte. Pomoč res da lahko poiščete pri konkurenci, to naj bo samo izhodišče besede naj bodo vaše!

S projektim vodjem nato dorečeta stukturo spletne strani., ki je osnova za oblikovanje. Predlogov je več, tako da jih pozorno preglejte in že v tej fazi  sporočite morebitne spremembe, saj te vzamejo najmanj časa pri sami implementaciji.

 

vmesna web design

 

OBLIKOVANJE oz. DIZAJN

Ko je struktura dorečena je na vrsti oblikovanje. V tej fazi je zelo pomembno da ima oblikovalec na voljo okvirno vsebino in čim več slikovnega materiala. Oblikovalec slike in vsebino ki govori vašo zgodbo pretvori in združi v enotno podobo, ki vas bo predstavljala na spletu. Dogovorite se, da se vam sproti pošiljajo vpogledi o dizajnu. Tako najlažje podate pripombe, kaj popraviti, da ni na koncu preveč popravkov. Dobro je pri tem biti ažuren, da vas oblikovalec ne čaka s popravki. Preden celotni dizajn spletne strani potrdite, ga dobro preglejte, saj lahko spreminjanje strani, po tem ko ste že potrdili dizajn, za seboj potegne veliko ur za razvoj in posledično daljši časnovni zamik izdelave projekta.

 

PROGRAMIRANJE

Ko z oblikovalcem zaključita delo je  vaše delo tako rečeno zaključeno. Oblikovna zasnova se preda v roke programerju, kateri poskrbi da statičo preide v dinamično fazo življenja. V tej fazi ni več pripročljivo, da so še kakršnekoli spremembe. V tem delu se ustvarjajo kode in številke, ki na spletu tvorijo vašo virtualno podobo. Nikakor ne pozabite na morebitne prevode spletne strani v primeru da bo le ta več jezična. Programiranje zahteva svoj čas, tako kot ste sami prišli od ideje do oblikovne zasnove je sedaj potreben tudi čas za programiranje. Vsi se zavedamo da če bi bilo včeraj narejeno bi bilo prepozno, pa vendar, zavedajte se da izdelava dobre spletne strani ni projekt ki traja 1 teden.

 

Vmesna zacetki spletne strani

 

ZADNJE SPREMEMBE

Ko se celotni razvoj vaše spletne strani bliža h koncu, vas prosimo za pregled in tako imate še zadnjo možost za manjše popravke. Le te je najbolje napisati v enem seznamu in ne v desetih različnih mailih, saj je tudi programerju tako olajšano delo.

 

ZAKLJUČEK IZDELAVE SPLETNE STRANI

Po zaključenem razvoju je spletna stran/trgovina pripravljena na javno objavo. Končni rezultat je tako ves vložen trud iz vaše kot tudi iz naše strani. Sedaj pa veselo na delo, da bo spletna stran tudi vidna vsem potencialnim partnerjem. Kako? Pokličite nas, lahko vam pomagamo tudi pri tem.

 

 


Naročite se na naše E-novice.

Tedensko spremljajte najbolj sveže novice ter nasvete s področja spleta.

povabilo na kavo splet