LUXmedia contact button

ODDAJ POVPRAŠEVANJE

Kako od ideje do REALIZACIJE spletne strani?

Odločitev je končno padla. Imate polno glavo zamisli, ki pa jih je potrebno spremeniti v virtualni zapis, da boste tako čim bližje vašim potencialnim partnerjem, kupcem... Si želite spletno stran ali spletno trgovino in ne veste kako naprej?

Vsak posel ali sodelovanje se začne pri zamisli, tudi izdelava spletne strani. Pri vsaki stvari si je priporočljivo začrtati jasne cilje, kaj želite doseči. Samo tako lahko uspešno pridete do cilja. Če sami nimate jasno začrtane ideje, kaj želite, bo tako vašemu oblikovalcu in projektnemu vodji še veliko težje celotni projekt izpeljati, saj sam ne pozna bistva vašega poslovanja.

Dobro je pripraviti osnutek iz katerega se projekt gradi naprej. Dobro pripravljen načrt na začetku, je lažja pot za oblikovalca, ki oblikuje spletno stran. V primeru da si premislite in želite samo spremembo strukture spletne strani na polovici izvedbe projekta, to terja od vas dodatne stroške in daljši rok izdelave spletne strani. Svetujemo vam, da ste aktivno prisotni pri izdelavi strukture vaše spletne strani ali trgovine.

NAČRT oziroma IDEJNA ZASNOVA SPLETNE STRANI


Izdelava spletne strani se lahko bistveno pospeši, če se v sam proces izdelave tudi sami aktivno vključite. Pripravite si strukturo, postavitev in vsebino, da bomo na sestankih bolj produktivni in lažje prišli do konsenza. Sami najbolje poznate bistvo vaših storitev in na splošno bistvo vašega podjetja. Največji problem pri izdelavi spletnih strani je vedno vsebina.

Vsebina se ne bo napisala sama, napisati jo morate vi. Tako kot smo mi strokovnjaki na področju izdelave spletnih strani in vemo kaj pisati o naših storitvah, saj jih poznamo v dno duše, tako ste vi strokovnjak na področju vaših storitev.

Zakaj naša vsebina za vaš posel ni najboljša - ker ne bomo nikoli zadeli bistva, kaj želite povedati vašim potencialnim partnerjem. Zato si vzemite čas pri vsebini in jo napišite s svojimi besedami in je ne kopirajte. Pomoč res lahko poiščete pri konkurenci, to naj bo samo izhodišče, besede naj bodo vaše!

S projektnim vodjo nato dorečeta strukturo spletne strani, ki je osnova za oblikovanje spletne strani. Predlogov je več, tako da jih pozorno preglejte in že v tej fazi sporočite morebitne spremembe, saj te vzamejo najmanj časa pri sami implementaciji.

izdelava internetnih strani vmesna

OBLIKOVANJE SPLETNE STRANI oziroma DIZAJN SPLETNE STRANI


Ko je struktura dorečena, je na vrsti oblikovanje spletne strani. V tej fazi je zelo pomembno, da ima oblikovalec na voljo okvirno vsebino in čim več slikovnega materiala - zaradi velikosti okvirov, gumbov in pasic kamor bodo te slike in teksti odloženi. Oblikovalec slike in vsebino, ki govori vašo zgodbo, pretvori in združi v enotno podobo, ki vas bo predstavljala na spletu.

Dogovorite se, da se vam sproti pošiljajo vpogledi o dizajnu. Tako najlažje podate pripombe, da ni na koncu preveč popravkov. Dobro je pri tem biti ažuren, da vas oblikovalec ne čaka s popravki, da se projekt ne zavleče. Preden celotni dizajn spletne strani potrdite, ga dobro preglejte. V tem času lahko spreminjanje strani, po tem ko ste dizajn že potrdili, pa za seboj potegne veliko ur za razvoj in posledično daljši časovni zamik izdelave spletne strani.

PROGRAMIRANJE SPLETNE STRANI


Ko z oblikovalcem zaključita delo, je vaše delo tako rečeno zaključeno. Oblikovna zasnova se preda v roke programerju, ki poskrbi, da statična slika preide v dinamično fazo življenja. V tej fazi izdelave spletne strani ni več priporočljivo predlagati sprememb, če že, naj se zapišejo na seznam dopolnitev za drugo verzijo spletne strani. V tem delu se ustvarjajo kode in številke, ki na spletu tvorijo vašo virtualno podobo.

Nikakor ne pozabite na morebitne prevode spletne strani, v primeru da bo le-ta večjezična. Programiranje spletne strani zahteva svoj čas. Tako kot ste sami prišli od ideje do oblikovne zasnove, je sedaj potreben tudi čas za programiranje. Vsi se zavedamo, da če bi bilo včeraj narejeno bi bilo prepozno, pa vendar, zavedajte se da izdelava dobre spletne strani ni projekt, ki je zaključen v enem tednu.

izdelava internetnih strani vmesna 2



ZADNJE SPREMEMBE SPLETNE STRANI


Ko se celotna izdelava spletne strani bliža h koncu, vas prosimo za pregled in tako imate še možnost za manjše popravke. Le-te je najbolje napisati v enem seznamu in ne v desetih različnih mailih, saj tako olajšamo komunikacijo in delo programerju. Večje spremembe, pa naj pristanejo na seznamu za drugo verzijo spletne strani, da se spletna stran čimprej objavi, kar verjetno že nestrpno pričakujete.

ZAKLJUČEK IZDELAVE SPLETNE STRANI


Po zaključenem razvoju je spletna stran/trgovina pripravljena na javno objavo. Končni rezultat izdelave spletne strani je tako ves vložen trud iz vaše kot tudi iz naše strani. Sedaj pa veselo na delo, da bo spletna stran tudi vidna vsem potencialnim partnerjem. Kako? Pokličite nas, lahko vam pomagamo tudi pri SEO optimizaciji spletnih stani, Google oglaševanju, Facebook oglaševanju ter ostalih tehnikah, ki vas postavijo na spletni zemljevid.


Kavica?
Ikona kava
Facebook oglaševanje bottom

Zadnje reference

ODDAJ POVPRAŠEVANJE

Ikona skodelica kave
Sprejmete povabilo na kavo?
’’...pri nas kavica teče v potokih...’’

izdelava spletne strani slogan