Grafično oblikovanje - Ali veste kako se oblikuje logotip?

 

Ne glede, kako všeč nam je končni rezultat, vsako oblikovanje logotipa zahteva svoj proces. Brez kvalitetnega logotipa in dobrega grafičnega oblikovanja ne bomo dosegli veliko rezultatov, kaj šele prepoznavnost na trgu.

 

Kaj je logotip?

Logotip je grafična predstavitev podjetja oz. določene znamke in je vizualna komunikacija vašega podjetja s trgom. Je ime, simbol, monogram, znak oziroma znamka za vaše podjetje, ki želi doseči prepoznavnost in konkurirati na trgu. Vedno znova nas navdušujejo logotipi, ki so narejeni res minimalistično, vendar še vedno povedo bistvo. Takšen logotip je najtežje narediti. Kičastih, barvitih logotipov je na milijone, dober minimalističen logotip pa je že druga pesem. Res je, da se zdi, da so takšni logotipi narejeni v minuti, pa vseeno, v takšen logotip je vloženega ogromno časa in neprespanih noči.

 

Vmesna

 

Dober logotip ne sme biti kričeč in mora jasno nakazati s čim se vaše podjetje ukvarja. Logotipa ne smete dojemati samo kot logotip ampak ga dojemajte kot blagovno znamko.

 

Izdelava logotipa

Izdelava logotipa ni enostavna reč. Potrebno je upoštevati naslednje faktorje, ki so zelo pomembni da bo naš partner zadovoljen s končnim izdelkom.

  • želje našega partnerja
  • dejavnost s katero se partner ukvarja
  • enostavnost, barvitost, privlačnost in prepoznavnost

Potrebujemo:

  •  idejo (se navezuje na zgoraj našteto)
  • čas (ki ga največkrat nimamo)
  • program za izdelavo  

 

Pri LUXmedi-i se ukvarjamo z vizualnimi komunikacijami in vam na vašo željo ustvarimo unikatno podobo vašega podjetja ali produkta, s tem pa vam bomo zagotovili konkurenčno prednost na trgu. Vabimo vas, da se nam pridružite ob dobri kavi na ''čvek''. Mi častimo.


Naročite se na naše E-novice.

Tedensko spremljajte najbolj sveže novice ter nasvete s področja spleta.

povabilo na kavo splet