Fotografija - Surova moč slik na spletu

 

Slike na spletu nakazujejo na kakovost same spletne strani. Če so te vizualno privlačne, čiste, z visoko resolucijo je temu pripisana tudi sama kakovost spletne strani. Dobre slike vplivajo tudi na samo optimizacijo spletne strani. Če še ne veste, dobro optimizirana spletna stran je izjemnega pomena, saj za vas pomeni da ste v iskalnikih uvrščeni na višjih pozicijah, v primeru oglaševanja na ključne besede pa pomeni tudi nižjo ceno na klik. Tako so pravilno pripravljene slike za splet izjemnega pomena.

 

4 POMEMBNI dejavniki za izbiro slik za spletno stran

  • spletna stran mora imeti pravo razmerje med vsebino /tekstom in slikami
  • slike morajo nakazovati vaše storitve/produkte
  • ustrezne velikosti slik, zaradi hitrejšega nalaganja spletne strani
  • poimenovanja ter opisi slik

 

Nasveti, kako izbrati pravilne slike za vašo spletno stran

1. Velike slike z dobro resolucijo so vsekakor zelo dobra izbira za vašo spletno stran. Svetujemo, da vložite par € v nakup slik in se tako izognete klišejskim, ponavljajočim se slikam, ki jih imajo preostala podjetja. Tako slike delujejo zelo profesionalno in so tudi odraz profesionalnega spletnega oblikovanja.  S tem izkažete kredibilnost vašega podjetja, sporočate pa tudi, da vam je mar kako vas sprejemajo oz. vidijo obiskovalci na vaši spletni strani, ki lahko v prihodnje postanejo vaši partnerji. 

 

2. Slike morajo ustrezati vašemu podjetju in s tem vaši storitvam. Ne dovolite si, da imate vsebinsko nerelevantne slike, ki zavajajo vaše obiskovalce na strani. Tako žal ne bodo vedeli, kaj predstavljate.  Če prodajate otroške igrače, si priskrbite slike ki nakazujejo to dejavnost in ne recimo slik ki prikazujejo morje. Nesmisel kajne?

 

Vmesna locljivost slike

 

3. Saj veste, da so nekateri ljudje precej lene vrste in jih je treba kar vzbuditi da storijo neko dejanje. No, to velja tudi za tiste, ki niso leni, še vedno potrebujejo vzpodbudo. Uporabljajte call to action oz. klic k akciji (CTA). S tem načinom si veliko bolj povečate možnost, da vas stranke dejansko kontaktirajo.

 

4. ''Mogočne'' forografije so tiste, ki obdržijo obiskovalca na spletni strani. Nikakor pa ne pozabite poleg slik tudi na močno vsebino.  Samo tako lahko vašega obiskovalca prepričate da raziskuje naprej in da vas v prihodnje tudi kontaktira.

 

5. Če želite izstopati, potem bodite unikatni. Unikatnost je tista, ki vas dela drugačne. Če želite prodati čim več, namenite veliko časa tudi temu, da bodo vaše slike unikatne. Uporabljajte rdečo nit grafike, ki bo značilna za vaše podjetje. To grafiko peljite povsod, tako kar se spleta tiče kot tudi oglaševanja. 

 

6. Če je vaša spletna stran pretežka s teksti, razmislite o tem, da del tekstov zamenjate z grafiko. Nikakor pa slik ne pozabite poimenovati s ključnimi besedami.

 

7.  Vaša ekipa je duša vašega podjetja. To pokažite tudi na spletu. Pokažite vaš tim stokovnjakov, sodelavcev, vseh, ki stojijo za vašim podjetem. S tem izkažete, da ste zaupanja vreden partner in pa tudi pravi obraz vašega podjetja. Na nek način ostalim pokažete notranjost vašega podjetja.

 

8. Slike kot take na vaši spletni strani niso samo še eno orodje, da bi okrasile vašo spletno stran. V mislih morate imeti, da je to odlično in močno komunikacijsko orodje, ki vam lahko, če se zadeve lotite na pravi način prodajajo vašo storitev oz. produkte. 

 

Še vedno pa se po nasvet lahko obrnete na nas, kjer lahko skupaj najdemo pravo rešitev da boste tako vizualno kot vsebinsko dobro predstavljeni na spletu. Pišite ali pokličite, vseeno pa vam želimo obilo uspeha.

 

 


Naročite se na naše E-novice.

Tedensko spremljajte najbolj sveže novice ter nasvete s področja spleta.

povabilo na kavo splet