Facebook - Koliko stane upravljanje Facebook strani?

Facebook LUX media

To vprašanje dobimo zastavljeno velikokrat, vendar enotne fiksne cene tukaj ne moremo postavljati.
Zakaj? Veliko je dejavnikov, ki vplivajo na ceno. Naše mnenje je, da tukaj nismo zato, da delamo/upravljamo Facebook stran namesto partnerja, ampak smo tukaj zato, da našega partnerja naučimo kako nastopati in kako uloviti ribe. Res je, da nastopamo kot agencija, še vedno pa je partner tisti, ki pozna zgodbo svojega podjetja in na kakšen način želi biti sprejet s strani okolice.
Tekom sodelovanja partnerju zgolj svetujemo ali pa delno oz.odvisno od želja v celoti upravljamo z njihovimi družbenimi omrežji. Da pa so rezultati dobri, je potrebna vsakodnevna komunikacija in obdobje, ki je namenjeno testiranju. Testiranja to tista, ki pokažejo kaj je najbolj efektivno.

 

ali ves blog facebook

 

Kaj vpliva na ceno?

Tukaj bomo na kratko samo opisali dejavnike, ki vplivajo na ceno upravljanja Facebook strani.

 • KOLIKO RAČUNOV SE UPRAVLJA
  Tukaj se preveri ali se upravlja z enim oz. več računi, saj lahko imajo večja podjetja več ustvarjenih računov.
 • KATERA DRUŽBENA OMREŽJA SE UPRAVLJAJO
  Res, da je govora o upravljanju Facebook strani, vendar če ima podjetje aktivno več družbenih omrežij kot so Instagram, Twitter, Snapchat… je s tem pričakovanega več dela. Vsebina je res da enaka, vendar jo je še vedno potrebno prilagoditi za vsako omrežje posebej.
 • OBJAVE
  Določi se kolikokrat na dan/teden se bodo vrstile objave. Kakšne bodo objave, ali želi podjetje speljati kakšno nagradno igro.
 • VSEBINA
  Kdo pripravlja vsebino. Sem spada grafično gradivo in vsa vsebina ki je povezana z družbenimi omrežji. Kdo daje podporo uporabnikom? Le ta predstavlja zelo velik del komunikacije med partnerjem in kupcem.
 • STOPNJA ODZIVNOSTI
  Potrebno se je dogovoriti ali je to samo med delovniki, ali tudi med vikendi in prazniki ter tudi izven delovnega časa.
 • JEZIKI
  Če partner nastopa na tujih trgih, je potrebno objave prilagoditi trgu ter na odzivnost v ustreznem jeziku.
 • POROČILO
  Tukaj se ne gre samo za copy/paste analize ampak je dobro opažanja tudi podati partnerju, kaj bi bilo dobro popraviti, dodati…
 • POTRJEVANJE
  Pri urejanju strani lahko imamo proste roke ali pa je potrebno potrditev dobiti s strani partnerja.
 • IZKUŠNJE
  Dober urednik vaše strani ne bo samo urednik zato ker je, ampak vam bo znal pripraviti tudi celovito strategijo komuniciranja na spletu ali kako drugače.

Tako, to so iztočnice ki jih je potrebno upoštevati, da se lahko določi cena upravljanja Facebook strani. Sicer je pa vedno vse stvar dogovora med partnerjem in podjetjem ki upravlja stran. Nikoli pa ne pozabite, da je dobra odzivna stran ogledalo vašega podjetja.


Naročite se na naše E-novice.

Tedensko spremljajte najbolj sveže novice ter nasvete s področja spleta.

povabilo na kavo splet